Σελίδες

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι αναμνήσεις του αββά ντε Σουαζί που ντυνόταν σαν γυναίκα - Francois Timoleon de Choisy


Ο τραβεστί Φρανσουά Τιμολεόν ντε Σουαζί επιχείρησε να γράψει τις Εξομολογήσεις του για να εκδηλώσει τη σεξουαλική του διαστροφή· τις δημοσίευσε στην Ανβέρ σε αποσπάσματα ως Ιστορία της κυρίας κόμισσας ντε Μπαρ (Histoire de madame la comtesse des Barnes, 1735)· τρία ακόμη ανέκδοτα αποσπάσματα που φυλάγονταν στη Βιβλιοθήκη της Άρσεναλ προστέθηκαν στα υπόλοιπα μόλις το 1862. Είναι ένα βιωμένο αξιόλογο κείμενο, δυστυχώς ημιτελές. Τον Σουαζί, που ήταν ο μικρότερος από τα τρία αδέλφια του, στα παιδικά του χρόνια η μητέρα του τον έντυνε κορίτσι· και για να μη βγάλει γένια, του έτριβαν τα μάγουλα με «ένα ειδικό υγρό που νέκρωνε την τρίχα από τη ρίζα». Στα είκοσι δύο του, όταν πέθανε η μητέρα του, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι σ' ένα σπίτι στο προάστιο Σεν- Μαρσό: «Οι υπηρέτες μου με φώναζαν μαντάμ ντε Σανσί», μάς λέει. Στην Όπερα καθόταν στο θεωρείο του φορώντας λευκό φόρεμα με χρυσά λουλούδια και ροζ κορδέλες, διαμάντια και ψεύτικες ελιές. Στο Χορό του Βασιλικού Παλατιού διακρινόταν για τις χορευτικές του επιδόσεις: «Έρχονταν σ' εμένα πολλοί υποψήφιοι εραστές, οι περισσότεροι για να διασκεδάσουν, αλλά μερικοί με καλό σκοπό».
Στη συνέχεια ο Σουαζί αγόρασε τον πύργο του Κρεσπόν κοντά στο Μπουρζ, όπου περνούσε για νεαρή χήρα ως κόμισσα ντε Μπαρ. Ερωτεύτηκε μια όμορφη γειτόνισσα, την Καρλότα, που την έντυσε άνδρα, την ονόμασε Κύριο ντε Μονί και την παντρεύτηκε. Η πρώτη νύχτα του γάμου τους ήταν ενάρετη: «Νιώσαμε ευτυχία χωρίς να ξεφύγουμε από την αρετή· δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι αλήθεια». Ο Σουαζί όποτε έβγαινε έξω ντυμένος γυναίκα μαζί με τη Σαρλότ ντυμένη άνδρα, ένοιωθε ευτυχής όταν άκουγε να λένε «Καλοφτιαγμένη γυναίκα, αλλά ο άνδρας είναι πολύ πιο όμορφος».
Όταν έγινε αβάς ντε Σουαζί, και διακρίθηκε για τη διπλωματική του αποστολή στο Σιάμ, συνέγραψε τα Απομνημονεύματά του απ’ το δημόσιο βίο στην περίοδο της βασιλείας του Λουδοβίκου 14ου· χωρίς να αποφύγει να παρεμβάλει επεισόδια της ιδιωτικής του ζωής: «Θα γελάσουν που θα με δουν ντυμένο κορίτσι μέχρι τα δεκαοκτώ μου· και δεν θα συγχωρήσουν τη μητέρα μου που μου το επέβαλε. Το ταξίδι ωστόσο στο Μπορντό πολλοί θα το βρούν διασκεδαστικό». Όμως αυτά τα επεισόδια παραλείφθηκαν από το χειρόγραφο είτε από εκείνον είτε από τον εκτελεστή της διαθήκης του. Δε θα μάθουμε ποτέ για τη διαμονή του στο Μπορντό, όπου έπαιζε για πέντε μήνες στο θέατρο και τον περνούσαν για γυναίκα ηθοποιό. Τα Απομνημονεύματά του λοιπόν δεν είναι ενιαίο έργο· στα χρόνια του, δεν περνούσε από κανενός το μυαλό να περιγράψει μέσα στο ίδιο βιβλίο τόσο τη φωτεινή όσο και τη σκοτεινή πλευρά της ύπαρξής του.
(από την Ιστορία της ερωτικής λογοτεχνίας του S. Alexandrian)

3 σχόλια:

  1. Δες τι ωραία πράγματα μαθαίνεις κάνοντας βόλτα στο διαδίκτυο προς αναζήτηση σε ερωτικές ιστορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξώλης και προώλης όλο το ιερατείο και κατά τα άλλα ξέρει να τρομοκρατεί τον κόσμο με κηρύγματα περί αμαρτίας και κόλασης! Πότε θα ξυπνήσετε να δείτε ότι δεν υπάρχει θεός; ;Όλα είναι ένα καλοστημένο παραμύθι να παραπλανά τις αδαείς μάζες και να τις ελέγχει, την ώρα που οι {εκπρόσωποι} του ανύπαρκτου θεού, οργιάζουν , κατακλέβουν και διάγουν ζωή χαρισάμενη και κάνουν σε εσάς το κήρυγμα περί ταπεινού βίου και σας ενοχοποιούν ότι ακόμα και το να μαλακίζεστε αποτελεί ασυγχώρητη αμαρτία και θα σας κάνει φλαμπέ ο ανύπαρκτος θεός στα καζάνια της πλαστής κόλασης! Τρέξτε πάλι το πάσχα και προσκυνήστε τα ξύλα και τα πτώματα τη στιγμή που το κακό και η δυστυχία θριαμβεύουν χωρίς να παρεμβαίνει ο {καλός και δίκαιος} θεός σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Angel was very jealous of her brothers affairs. She had always secretly wanted him to look at her only. He gave her attention and always complimented her, he was really her first love. Angel never knew her dad. Angel consoled her brother. He looked up at her to thank her and he realized what she was wearing. He could see her nipple poking out and her pussy lips through the sheer black lace. His cock moved. He was a bit confused but tried to ignore it.
    Click here to watch full clips

    ΑπάντησηΔιαγραφή